Sposób przygotowania

Pomidory umyj, każdy przekrój wzdłuż na połowę, wydrąż miąższ z nasionkami.
Cebulę i czosnek obierz, posiekaj, przesmaż na oleju. Dodaj mięso, przesmaż, mieszając. Dodaj miąższ z pomidorów i bulion, duś pod przykryciem ok. 10 minut. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Cukinię umyj, pokrój na 8 grubszych plastrów. Ułóż je w natłuszczonym, żaroodpornym naczyniu.
Połówki pomidorów napełniaj farszem. Połóż je na plastrach cukinii, posyp startym serem.
Naczynie przykryj, wstaw do piekarnika nagrzanego do temp. 200 stopni i piecz 25 minut. Przed podaniem posyp listkami bazylii.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Motorek

    smaczne
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Zoso

    bardzo lubię to danie
  • 0
    original
    Opublikowano

    Grażyna13

    Pycha !

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !