Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jabłka do niczego

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 5 szt
cukier 3/4 szklanki
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
cukier wanilinowy 32 g
mąka 5 łyżek
jabłko 5 duże

Przepis i sposób przygotowania na: Jabłka do niczego

Jabłka obrać, usunąć gniazda nasienne i pokroić w plasterki. Naczynie żaroodporne posmarowac masłem i ułozyć jabłka. Jeśłi robicie na normalnej blaszce to jabłka układać na papierze do pieczenia. Jabłka posypać cukrem waniliowym. Jajka ubić z cukrem, dosypać mąkę i proszek do pieczenia. Ciasto wlać na jabłka. Piec w średnio nagrzanym piekarniku około 30 minut. Smakuje zarówno na ciepło jak i na zimno.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 10.02.2013 23:51
pyszne
gosia561 09.08.2011 12:02
dobre jabłuszka
eli82 25.05.2011 18:37
super
stokrotka 19.04.2011 14:51
fajne
AgaS10 13.01.2011 11:22
No i fajnie,najważniejszy jest pomysł:)
Misiabe 27.11.2010 19:51
I małe wyjaśnienie co do nazwy. Pomysł na ciasto był całkiem inny ale w trakcie robienia okazało się że mam za mało mąki. Wrzuciłam do piekarnika to co było. Wyjmując je z piekarnika rzuciłam hasło: wyszły mi te jabłka takie do niczego :) Okazało się jednak że i mężowi i dzieciom bardzo smakuje :) i zostało juz takie... do niczego :P

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak