Sposób przygotowania

Z mąki, margaryny, żółtka,cukru wanilinowego, proszku do pieczenia i łyżki śmietany zagnieść kruche ciasto. Włożyć do lodówki na godzinę a potem upiec( 180 stopni, ok 35 minut).
Jaja ubić z cukrem pudrem na puch. Dynię ugotować na parze i zmiksować na mus. Wymieszać razem ser, mus dyniowy i masę jajeczną mikserem( krótko). Doprawić cynamonem i olejkiem cytrynowym. Wylać na kruche ciasto i piec w kąpieli wodnej około 1,5 godziny. W pierwszej fazie pieczenia dobrze jest przykryć blaszkę folia aluminiową...na ostatnie pół godziny można ją zdjąć. Przed podaniem sernik dobrze wystudzić. Oprószyć z góry kakaem.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    bardzo fajny przepis, który wędruje do ulubionych
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    matii6

    a ten mus robisz sama czy można kupić w jakimś sklepie?
  • 0
    original
    Opublikowano

    eli82

    super przepis
  • 3
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    bardzo jestem ciekawa smaku tego sernika
  • 2
    original
    Opublikowano

    iga2

    pyszności
  • 1
    original
    Opublikowano

    m1monika

    ciekawy przepis
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    kamyk

    ten sernik będzie dobry do porannej kawki
  • 0
    original
    Opublikowano

    Anna169Hosz

    Mus dyniowy robię sama...wystarczy rozgotować bardzo dojrzała dynię:)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !