Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos czosnkowo-koperkowy

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jogurt naturalny 175 g
majonez 3 łyżki
ząbki czosnku 3
koper świeży
śmietana 30% 1 łyżka
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Sos czosnkowo-koperkowy

Jogurt naturalny (wg mnie idealna jest do tego Activia i tylko Activia) łączymy z majonezem i śmietaną. Dodajemy drobno posiekany czosnek, koperek, czosnek granulowany i odrobinę soli. Całość mieszamy i próbujemy. W zależności od tego jaki chcemy uzyskać sos czy mocny czy łagodny, czy bardziej koperkowy czy czosnkowy zwiększamy odpowiednio żądamy składnik wg uznania.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ewelinapac 22.02.2013 19:58
swietny ten sos
FAFIK 30.07.2011 15:29
Smaczny!
Motorek 11.03.2011 08:43
fajny sosik
ben-ka 22.01.2011 09:34
Czasami używam serka czosnkowego i też jest ok.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak