Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Masło czosnkowe z nutą melisowo-koperkową

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

masło 250 g
melisa 10 listków
koper świeży
ząbki czosnku 3
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Masło czosnkowe z nutą melisowo-koperkową

Czosnek kroimy na mniejsze kawałki, listki melisy również. Z kopru bierzemy tylko łodygę i też ją kroimy. Wszystko wrzucamy do moździerza, dodajemy sól i ucieramy na jednolita masę. Następnie dodajemy do masła i całość dokładnie mieszamy. Doskonałe miasto do smażenie jak i smarowania pieczywa.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ALAGOR 24.09.2012 14:59
na chlebek domowego wypieku jak znalazł ;)
ElizaT 07.09.2012 21:26
świetna sprawa to masło :)
BernadettaP 08.01.2012 21:07
A Ty znowu wymyśliłeś jakieś boskie połączenie, które koniecznie muszę wypróbować :)
Wafelek2601 03.03.2011 14:17
smaczne
Szarrikka 27.11.2010 19:46
Masełko czosnkowe jest super!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak