Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

baleśniki z serem i powidłami brzoskwiniowymi

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka pszenna 2 szkalnki
mleko 1 szklanka
jajko 1 sztuka
Soda oczyszczona Prymat 0,5 łyżeczki
ser biały 400 g
cukier waniliowy
powidła 200 brzoskwiniowe

Przepis i sposób przygotowania na: baleśniki z serem i powidłami brzoskwiniowymi

Mąkę wymieszać z sodą, dodać jajko i mleko. Ciasto zmiksować. Na rozgrzanej patelni , posmarowanej tłuszczem smażyć cienkie placki. Po ściągnięciu z patelni każdy placek posmarować serem posłodzonym do smaku cukrem waniliowym albo powidłami. Jeżeli ktoś lubi to można na koniec wszystkie naleśniki włożyć do patelni z masełkiem i podgrzać na malutkim ogniu. Wtedy one są pulchne i przepyszne

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agata1722
agata1722 15.02.2012 10:30
pyszne
plocia 24.10.2011 05:52
ale bym z chęcią zjadła
Karolcia12 24.01.2011 20:45
smakowicie wygląda
ewelinapac 17.01.2011 15:02
muszą być smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak