Sposób przygotowania

Kośc lub boczek chwilę gotujemy .Dodajemy pokrojone warzywa i masło .Gotujemy 20 minut,dodajemy kostki rosołowe i przyprawiamy wg własnego uznania .Dodajemy pokrojone w kostkę ziemniaki i gotujemy jeszcze 15 minut.Mąkę mieszamy z pół szklanki wody i wlewamy do zupy .Zaprawiamy śmietaną .Zdejmujemy z ognia,wyjmujemy kośc lub kawałek boczku i miksujemy blenderem na krem .Dodajemy podsmażona na maśle kiełbasę i grzanki.Posypujemy startym na grubych oczkach serem cheddar.

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    Coś nowego:)
  • 2
    original
    Opublikowano

    barbara11561

    Ciekawa:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Marzena34

    super,urozmaicenie wsród zup,na pewno zrobie
  • 1
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    chciałabym zrobić taką własnie dla urozmaicenia
  • 1
    original
    Opublikowano

    Anna169Hosz

    Odpowiada mi taka zupa- musi być smaczna.
  • 1
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    Motorek

    pycha

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !