Sposób przygotowania

Czekoladę łamię na kawałki,odkładam 8 kostek, resztę rozpuszczam w kąpieli wodnej. Kiedy czekolada się roztopi dodaję cukier i mieszam. Kiedy czekolada trochę ostygnie dodaję żółtka i ubite białka.
Przygotoeuję kokilki do sufletów- Wysmarowuję je masłem. Można użyc foremek papierowych do babeczek. Wlewam czekoladową masę. W każdej z porcji zanurzam po dwie kostki czekolady i odstawiam na 15 minut by się schłodziły.W tym czasie rozgrzewam piekarnik do 200 st,następnie wstawiam babeczki do piekarnika. Piekę maksimum 10 minut. W tym czasie babeczki trochę urosną. Po wyciągnięciu odstawiam jeszcze na 3 minuty.Jeszcze ciepłe podaję, po przekrojeniu z ciasteczek wypływa czekolada jak magma z krateru! Bardzo efektownie to wygląda

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !