Sposób przygotowania

Mieso myjemy oczyszczamy z błon i ściegien,kroimy na dość cienkie kotlety,rozgniatamy palcami(nierozbijamy).Każdy plaster miesa przyprawiamy sola,pieprzem,oprószamy tymiankiem.Marchewki myjemy,obieramy kroimy drobno,gotujemy do miekkosci z dodatkiem masła i pod koniec gotowania zageszczamy maka.Jabłko myjemy,kroimy w talarki,wycinamy ze srodka gniazdko nasienne.Na patelni rozgrzewamy olej.Kotlety smażymy z każdej strony po 2minuty.Na tym samym oleju smazymy z obu stron talarki jabłka ,uwazajac ,by sie nierozpadły.Mieso z jabłkiem podajemy od razu po usmazeniu,z duszona marchewka i ziemniakami puree.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !