Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kurczak w sosie curry do ryżu

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pierś z kurczaka
bulion warzywny 0,5 l
mąka
masło
ząbek czosnku
curry
sól
pieprz
olej

Przepis i sposób przygotowania na: Kurczak w sosie curry do ryżu

Pierś z kurczaka umyć, osuszyć, pokroić w paski, oprószyć solą, pieprzem i sporą ilością curry. Na patelnię wlać niewielką ilość oleju, wrzucić obraną i pokrojoną w drobną kostkę cebulę, zeszklić, dodać pokrojoną pierś z kurczaka, wszystko przesmażyć aż kurczak się zrumieni, dolać bulion. Z masła i mąki przygotować jasną zasmażkę, rozwodnić ją bulionem (aby nie było grudek!), dolać do sosu, zagotować, dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, curry, pieprz i ewentualnie sól do smaku. Podawać z ryżem ugotowanym na sypko.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Fiffi 12.07.2012 22:51
proste i smaczne
Zoso 01.07.2012 21:53
wyśmienite
goofy9 18.05.2012 23:16
świetny pomysł
malcik111 02.04.2012 09:26
ciekawa propozycja,
mirosława4 07.10.2011 21:03
fajny przepis
pacpaw 24.09.2011 22:11
coś orientalnego!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak