Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rolada z nadzieniem szpinakowym

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso mielone drobiowe 1/2 kg
sól
jajko 2 sztuki
czosnek 5 ząbków
mąka ziemniaczana 2 łyżki
szynka 20 dag
szpiank świeży 30 dag
oliwa 5 łyżek
wieprzowina 1 (chuda)

Przepis i sposób przygotowania na: Rolada z nadzieniem szpinakowym

Mięso oczyszczamy i kroimy go tak by powstał duży płat, delikatnie rozbijamy tłuczkiem, nacieramy solą. Do mięsa mielonego dodajemy jajka, zmiażdżony czosnek, mąkę, szynke pokrojoną w drobną kostkę, doprawiamy. Szpinak sparzamy, odciskamy i rozkładamy na płacie mięsa, następnie smarujemy farszem z mięsa drobiowego. Roladę zawijamy i wiążemy sznurkiem lub spinamy. Odsmażamy na patelni, podlewając wodą. Następnie zapiekamy około 1 godzinę w temperaturze 180 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ewaa 04.04.2011 17:52
bardzo ciekawy przepis ..koniecznie muszę wypróbować :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak