Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rurki

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 50 dag
masło 18 dag
olej 1 łyżka
drożdże 6 dag
cukier 2 łyżki
cukier waniliowy 1 opakowanie
jajko
żółtko jajek 2 sztuki
sól 1 szczypta
powidła

Przepis i sposób przygotowania na: Rurki

Drożdże rozetrzeć z cukrem i pozostawić do wyrośnięcia. masło utrzeć z jajkami, cukrem waniliowym, łyżką oleju i wyrośniętymi drożdżami. Połączyć z mąką, dodać sól i zagnieść dość luźne ciasto. Rozwałkować je, pokroić na kwadraty, ułożyć na nich powidła i zwinąć rurki. Odstawić do podrośnięcia, upiec.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak