Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rogaliki nadziewane z powidłami

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mąka 50 dag
masło 25 dag
drożdże 5 dag
cukier 1 łyżeczka
sól 1 szczypta
jajko 2 sztuki
kwaśna śmietana 2 łyżki
powidła

Przepis i sposób przygotowania na: Rogaliki nadziewane z powidłami

Drożdże, cukier i śmietanę rozmieszać, zostawić na parę minut, żeby rozczyn ruszył. Z mąki, masła, jajek, soli i wyrośniętych drożdży przygotować ciasto. Schłodzić je, a następnie rozwałkować na nieduże placki. Każdy placek pokroić na 4 części. Ćwiartki placków posmarować powidłami i zwinąć w rogaliki. Piec około 40 minut w średnio nagrzanym piekarniku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak