Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos do ryb

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

sól
sok z cytryny
pieprz
koperek pokrojony 1 łyżka
marchewka 1 szt
pietruszka, 1 szt
seler, 1/2 szt
ziemniak 1 szt
maka 1 łyżka
masło 1 łyżka
bulion 300 ml
karmel 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Sos do ryb

Warzywa obrać, opłukać, pokroić w kostkę, zalać bulionem.
Gotować 30 minut, przetrzeć przez sito i schłodzić.
Przesmażyć mąkę na maśle.
Wlać przetarte warzywa z bulionem.
Gotować, mieszając 10 minut.
Dodać koperek i doprawić sos.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

iwa643 28.11.2010 08:01
fajny przepis
ada12302 27.11.2010 14:32
dobry dodatek do ryby

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak