Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Paluszki słone

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 1 szkl
oliwa 3 łyżki
sól 1/4 łyżeczki
pieprz
mleko 4 łyżki
ser żółty 250 (tarty)

Przepis i sposób przygotowania na: Paluszki słone

Mąkę wymieszać ze startym serem, oliwą, solą i pieprzem.
Dodać mleko i zagnieść ciasto.
Formować cienkie paluszki.
Piec w niezbyt gorącym piekarniku około 20 minut



* mąka 1 szkl
* oliwa 3 łyżki
* sól 1/4 łyżeczki
* pieprz
* mleko 4 łyżki
* ser żółty utarty 250 g

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak