Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gołąbki z kaszą gryczaną w kapuście włoskiej

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta włoska 1 główka
sól
kasza gryczana 3 szklanki
cebula 2 sztuki
pieczarki 30 dag
mięso mielone wołowe 1/2 kg
kostka rosołowa
masło 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Gołąbki z kaszą gryczaną w kapuście włoskiej

Kapustę obgotowujemy. Kaszę gotujemy w bulionie. Cebulę i pieczarki kroimy w kostkę, plasterki - podsmażamy. Mięso, pieczarki i cebulę dodajemy do ugotowanej kaszy. Farsz doprawiamy, dodajemy do niego masło i zawijamy go w liście kapusty, uprzednio obgotowanej główki. Przekładamy do naczynia do zapiekania i zapiekamy około 1 godzinę w temp. 180 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak