Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tatar wołowy z mieszanką ziół wloskich

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

polędwica wołowa 250 g
Zioła prowansalskie suszone Prymat
kozieradka
pieprz kolorowy
sól do smaku
Chili pieprz cayenne mielone Prymat
żółtko jajek 1
oliwa 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Tatar wołowy z mieszanką ziół wloskich

Polędwicę wołową kilkakrotnie mielimy. Przyprawiamy solą i świeżo mielonym pieprzem kolorowym dodajemy oliwę i dokładnie mieszamy. Formujemy kotlet z wgłębieniem po środku. W to wgłębienie wbijamy żółtko, a w około posypujemy obficie mieszanką ziół i chili.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IZABELA29 19.02.2013 10:23
ja ogólnie za nimi nie przepadam...
Anna169Hosz 20.10.2012 07:40
Nie ma chyba lepszych tatarów niż u Pacpawa.
Sylwia56
Sylwia56 17.03.2012 20:42
ciekawe... ja robię trochę inaczej :)
Ada-Gaba 01.01.2012 20:57
szukałam taki przpis
Sroczka 15.12.2011 17:15
bardzo lubię tatar
Grażyna13 03.12.2011 09:32
To by mi smakowało :)
Iwona51
Iwona51 29.05.2011 20:41
piękne i na pewno smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak