Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierogi z pieczarkami

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 3 szklanki
olej odrobina
sól szczypta
jajko 1 sztuka
cebula 2 sztuki
pieczarki 1 1/2 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Pierogi z pieczarkami

Z maki, jaja, wody, odrobiny soli i oleju zagnieść ciasto. Cebule obrać, drobno posiekać, zeszklić na maśle. Pieczarki pokroić drobno, poddusić, odlać nadmiar soku i zmielić, doprawić solą, pieprzem. Całość dokładnie wymieszać. Ciasto cienko rozwałkować, wykrawać szklanka pierogi, nadziać przygotowaną masą, dokładnie sklejać. Pierogi wkładać porcjami i gotującej się i osolonej wody, gotować 5 minut od chwili wypłynięcia. Podawać polane roztopionym masłem z podsmażona cebulką bądź delikatnie na nim przysmażone.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak