Sposób przygotowania

Pierś pokroić w średnią kostkę (ok. 1cm) i osolić .Cukinię przkrawamy na cztery, wycinając pestki.Następnie ćwiartki cukini kroimy w słupki o długości 5cm. Cebulę kroimy w ćwiartki.W wysokim maczyniu rozgrzewamy łyżkę oliwy i wrzucamy cukinię cegulę i nasiona kopru,dusimy pod przykryciem aż lekko zmiękną.Na patelni rozgrzewamy dwie wyżki oliwy iwsypójemy garam masala i pieprz cayenne oraz pokrojoną pierś .Pierś smazymy do miękkości. Po usmażeniu wrzucamy piersi go garnka zcukinią icebulą i dusimy razem jeszcze około 5 minut. Na konie wrzucamy oliwki czarne i zielone , przyprawiamy do smaku soł i dusimy razem okołokoleinych 5 minut. Danie to można jeść samo lub można je podawać z ryżęm lub makaronem SMACZNEGO.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !