Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pirsi kurczka z cukinią i oliwkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

piersi z kurczaka 1 podwójna
nasiona kopru 2 łyżki
Przyprawa garam masala orientalna Prymat 2 łyżeczki
Chili pieprz cayenne mielone Prymat 1/2 łyżeczki
sól do smaku
cebula czerwona po 5 szt.
cebula biała po 5 szt.
oliwki zielone 100 gram

Przepis i sposób przygotowania na: pirsi kurczka z cukinią i oliwkami

Pierś pokroić w średnią kostkę (ok. 1cm) i osolić .Cukinię przkrawamy na cztery, wycinając pestki.Następnie ćwiartki cukini kroimy w słupki o długości 5cm. Cebulę kroimy w ćwiartki.W wysokim maczyniu rozgrzewamy łyżkę oliwy i wrzucamy cukinię cegulę i nasiona kopru,dusimy pod przykryciem aż lekko zmiękną.Na patelni rozgrzewamy dwie wyżki oliwy iwsypójemy garam masala i pieprz cayenne oraz pokrojoną pierś .Pierś smazymy do miękkości. Po usmażeniu wrzucamy piersi go garnka zcukinią icebulą i dusimy razem jeszcze około 5 minut. Na konie wrzucamy oliwki czarne i zielone , przyprawiamy do smaku soł i dusimy razem okołokoleinych 5 minut. Danie to można jeść samo lub można je podawać z ryżęm lub makaronem SMACZNEGO.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak