Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krajanka

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

masło 10 dag
jajko 2 sztuki
mąka 50 dag
cukier 1 szklanka
mleko 1 szklanka
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
miód 4 łyżki
herbatniki 1 paczka

Przepis i sposób przygotowania na: Krajanka

Masło dobrze utrzeć z jajkami i z cukrem. Do puszystej masy stopniowo dodawać na przemian mleko i przesianą mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Pod koniec ucierania wlać rozpuszczony letni miód i starannie wymieszać. Upiec ciasto w średnio nagrzanym piekarniku. W garnuszku rozpuścić składniki polewy gotować je, aż zgęstnieje. Ciasto pokroić na kawałki, oblać polewą i obsypać pokruszonymi herbatnikami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak