Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kruche rogaliki z jabłkami

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 3 szklanki
olej 2 łyżki
cukier 1/2 łyżeczka
jajko 2 sztuki
mleko 1 szklanka
drożdże 2 dag
jabłka
sól szczypta
cukier puder

Przepis i sposób przygotowania na: Kruche rogaliki z jabłkami

Drożdże rozetrzeć z łyżeczką letniego mleka, odrobiną mąki oraz cukrem. Zaczyn przykryć ściereczką i odstawić do wyrośnięcia. Pozostałą mąkę, cukier i sól wsypać do miseczki. Dodać zaczyn, jajka i resztę ciepłego mleka. Wyrobić ciasto, przykryć i odstawić do wyrośnięcia.
Wyrośnięte ciasto rozwałkować i pokroić w trójkąty, na środku każdego nałożyć ćwiartkę jabłka. Złożyć i skleić rogi ciasta i piec 30 min w temp, 180 st. Kiedy przestygną posypać cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Gosia311 29.02.2012 18:24
smaczne
Katarzyna156 17.12.2010 10:16
lubię je bardzo

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak