Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasteczka ryżowo-kokosowe

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kleik ryżowy 1 paczka
masło 1 kostka
jajko 3 sztuki
cukier 1 szklanka
wiórki kokosowe 3-4 łyżeczek
cukier waniliowy
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
dżem

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasteczka ryżowo-kokosowe

Z podanych składników zagnieść ciasto. Uformować z niego kulki wielkości orzecha włoskiego, ułożyć je luźno na blaszce wyścielonej specjalnym pergaminem lub folią do pieczenia. W każdej kulce palcem zrobić wgłębienie. Upiec ciasteczka na jasnozłoty kolor. Wyjąć z pieca i do każdego wgłębienia włożyć trochę dżemu lub konfitury.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak