Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

prosty i smaczny bigos

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta kwaszona 1 kg
koncentrat pomidorowy 1 łyżeczka
kiełbasa podwawelska 200 dag
boczek 250 dag
śliwki suszone 1
grzyby suszone 1

Przepis i sposób przygotowania na: prosty i smaczny bigos

kapustę odsączamy, wrzucamy do garnka i zalewamy 2 szklankami wody do kapusty dodajemy pokrojone śliwki (garść) i i grzyby (garść), wszystko razem dusimy około godziny. następnie podsmażamy boczek i kiełbasę, dodajemy do kapusty, razem wszystko dusimy jeszcze około 20 min. Doprawiamy do smaku koncentratem, solą i pieprzem. Jeżeli wyjdzie zbyt kwaśne można dodać szczyptę cukru

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak