Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Czekoladowe bezy

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

białko 4 sztuki
cukier puder 20 dag
mąka 7,5 dag
czekolada 12,5 dag
cukier waniliowy 2 dag
cynamon 1/2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Czekoladowe bezy

Ubić białka na pianę, a gdy będzie sztywna, stopniowo dodawać cukier puder, startą czekoladę, cukier waniliowy i cynamon, delikatnie wymieszać. Blaszkę wysmarować tłuszczem i posypać mąką. Łyżeczką nakładać małe porcje ciasta, zachowując spore odstępy. Piec 18 minut w temperaturze 160C.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak