Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mój schab - pieczony z morelami

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

masło do blaszki i do schabu
suszone morele 20 dag
schab bez kości 1 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Mój schab - pieczony z morelami

Morele umyć w ciepłej wodzie, osuszyć.
Schab opłukać, nożem zrobić w środku otwór i włożyć morele .
Z wierzchu natrzeć solą i pieprzem.
Ułożyć na blasze posmarowanej masłem, posypać wiórkami zmrożonego masła, wstawić do piekarnika, piec ok. 1 godz. w 180°C, polewając wytwarzającym się sosem.
Najlepiej jednak włożyć go do rękawa do pieczenia, będzie bardziej soczysty.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

PaniMISIOWA 08.05.2011 08:33
pyszny
Henryka2 14.12.2010 23:40
Zaraz dodam do ulubionych.
SmacznaPyza 11.12.2010 10:35
bardzo lubię,m chyba bardziej niż taki ze śliwkami
Emilia22 30.09.2010 09:08
apetycznie wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak