Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tort kolorowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 6 sztuk
mąka 15 łyżek
cukier 15 łyżek
śmietana kremówka 1/2 litra
cukier puder 1/2 szklanki
Żelatyna wieprzowa Prymat 4 łyżeczki
galaretki 2 opakowania

Przepis i sposób przygotowania na: Tort kolorowy

Białka ubić na sztywno, wsypać cukier i dalej ubijać. Następnie dodawać po jednym żółtku i po łyżce mąki, cały czas mieszając. Upiec biszkopt. Galaretki i żelatynę rozpuścić w dwóch szklankach gorącej wody, wystudzić. Ubić śmietanę z cukrem pudrem i połączyć z połową płynnej galaretki. Przekroić ciasto na dwa krążki. Jeden włożyć do tortownicy. Drugi pokroić na małe kawałeczki, dodać do masy śmietanowej, wyłożyć na biszkopt i zalać resztą galaretki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adam1f 04.06.2011 00:18
pomysłowe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak