Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kurczak w sosie śmietanowo-majonezowym

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

filet z kurczaka podwójny 1 sztuka
olej do smażenia
śmietana 4 łyżki
majonez 2 łyżki
sól
Przyprawa do drobiu po myśliwsku Prymat
bulion drobiowy 1 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: Kurczak w sosie śmietanowo-majonezowym

Filet oczyszczamy, kroimy w kostkę, nacieramy przyprawą do drobiu. Na 1 godzinę wstawiamy do lodówki. Po tym czasie podsmażamy na oleju, dodajemy bulion. Kiedy delikatnie przestygnie dodajemy majonez i śmietanę, mieszamy, doprawiamy do smaku, zagotowujemy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak