Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szarlotka po japońska

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 8 sztuk
masło 25 dag
cukier puder 40 dag
mak 30 dag
jabłka 60 dag
grysik 10 łyżek
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
bakalie

Przepis i sposób przygotowania na: Szarlotka po japońska

Masło ucierać z cukrem, dodawać po jednym żółtku oraz po łyżeczce sparzonego mielonego maku i dalej ucierać. Następnie włożyć jabłka starte na tarce o dużych oczkach, wymieszać. Na koniec dodać dobrze ubitą pianę z białek, grysik, bakalie i lekko wymieszać. Piec w gorącym piekarniku około 50 minut. Wystudzony placek polać ciepłą polewą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak