Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Deser z dyni i ciasteczek anyżkowych

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

gotowe ciasto 1 krążek
Żelatyna wieprzowa Prymat 1 opakowanie
cukier ciemny 2|3 szkl.
sól 1|2 łyżeczki
cynamon 2 szcypta
Gałka muszkatołowa mielona Prymat 2 szczypta
dynia 1 1|4 szklanki
jajko 2 szt.
mleko 1\\3 szkl
cukier 1\"3 szkl.
ciastka anyżkowe 2 szkl.

Przepis i sposób przygotowania na: Deser z dyni i ciasteczek anyżkowych

W rondelku połączyć żelatynę,cukier,sól,przyprawy,żółtka ,mleko,dobrze wymieszać.Postawić rondel na średnim ogniu gotować ciągle mieszając aż masa zgęstnieje,zdiąć rondel z ognia pozostawić masę w temp,pokojowej,ubić białka z odrobiną cukru na sztywną pianę.Ciągle ubijając wsypać pozostały cukier.Do ubitej piany włożyć zmiksowaną dynię i ciasteczka,połączyć masę żółtkową z pianą i dokładnie wymieszać.Deser chłoszić do momentu stężenia masy

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewelina45 27.11.2010 14:46
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak