Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pascha z biszkoptami

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mleko 2 litry
kwaśna śmietana 25 dag
masło 25 dag
żółtko jajek 6 sztuk
cukier waniliowy 3 opakowania
cukier puder 1-1,5 szklanki
zapach waniliwoy
bakalie
kakao
Biszkopty

Przepis i sposób przygotowania na: Pascha z biszkoptami

Mleko wymieszać ze śmietaną, żółtkami, cukrem waniliowym i zagotować. Powstały twarożek odcedzić i ostudzić. Utrzeć masło z cukrem i twarogiem, dodać zapach i bakalie. Do części paschy dodać kakao, włożyć ją do tortownicy wyścielonej biszkoptami. Na wierzch położyć drugą część paschy, całość oblać polewą czekoladową.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak