Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Puszysty placek \"puszek\"

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka ziemniaczana 2 szklanki
mąka pszenna 6 łyżek
cukier 2 szklanki
masło 1 szklanka
ocet 2 łyżki
olej 6 łyżek
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
aromat waniliowy

Przepis i sposób przygotowania na: Puszysty placek \"puszek\"

Masło utrzeć z cukrem na puch, wbijać po jednym jajku i nadal ucierać. Następnie wsypać mąkę ziemniaczaną wymieszaną z pszenną i proszkiem do pieczenia, dodać olej, ocet, aromat starannie wymieszać. Wyłożyć ciasto do formy wysmarowanej tłuszczem i piec około 40 minut w średni nagrzanym piekarniku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak