Sposób przygotowania

Miękkie masło utrzeć z cukrem na puszysta masę. Dodać jajko i aromat. Dobrze wymieszać. Dodać mąkę. Na końcu dodac barwnik spozywczy czerwony. Ilość zależy od tego jaki barwnik macie. Ciasto po zabarwieniu ma mieć kolor czerwonej róży :)
Wstawić do lodówki na 30 minut. Ciasto rozwałkować na podsypanej mąką stolnicy i wykrawać serduszka. piec w dobrze nagrzanym piekarniku 6 - 7 minut. Wyjąc zanim się zarumienią. Studzić na kratce. Póki są ciepłe łatwo się odkształcają. Już zimne polać białym lukrem.
Smacznego!

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    kochanyptysiu

    jutro wyprobuje:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Hanna11

    przepis na smakowite ciasteczka:)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !