Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Puszysty omlet

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jajko 1 sztuka
mąka 1 łyżka
sól szczypta
dżem malinowy
masło trochę

Przepis i sposób przygotowania na: Puszysty omlet

Ogólna zasada to - na jedno jako przypada jedna łyżka mąki :)
Białko ubić na sztywną masą (najlepiej dodać małą szczyptę soli, wtedy szybciej się ubije), później dodać żółtko i mąkę - całość delikatnie wymieszać.
Na rozgrzanej patelni rozpuścić masło, a następnie przelać na nią masę. Smażyć z obu stron na małym ogniu do zrumienienia.
Uwaga: to ma być puszysty omlet, więc radzę użyć małej patelni ;p
Po usmażeniu podać np. z dżemem :) Ja uwielbiam taki omlecik z dżemem malinowym :)
Smacznego ;)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

eliza135 07.12.2012 08:50
smaczne
hastalavista 28.02.2012 19:20
pyszne śniadanko :)
katarzynka455 09.06.2011 13:22
super
kate.500 13.04.2011 13:29
smaczność...
bami 15.03.2011 19:11
Jaki puszysty! jak poduszeczka :D
Olaa 10.02.2011 13:59
uwielbiam
jolaxa1 16.12.2010 22:09
mmmmm
Anna169Hosz 13.12.2010 11:03
Bardzo smaczny omlet.
kuklik 08.12.2010 12:05
pięknie wygląda
misia53 08.12.2010 00:29
Zamieniam dzisiaj salceson krwisty na Islanzadi omlet puszysty!
jolaxa1 04.12.2010 21:48
super
Malinka 30.11.2010 13:52
Rzeczywiście puszysty i to bardzo!
Natalia/tubisiek 29.11.2010 12:59
ja też lubię omlety :)
aisoglam 27.11.2010 10:38
Lubię omlety ;) A ten wygląda smakowicie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak