Sposób przygotowania

Żeberka wieprzowe wędzony zalewamy zimną wodą i stawiamy na mały ogień. Gotujemy ok 40 min. Dorzucamy marchewkę oraz pietruszkę i gotujemy kolejne 40 min. Następnie wrzucamy przyprawy, pokrojone ziemniaki, kostkę rosołową i gotujemy ok 45 min. Gdy ziemniaki zmiękną dodajemy szczaw, zwiększamy ogień i gotujemy ok 10 min. Podawać z połówkami jajka. Można również zabielić śmietaną.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    Od razu 5+ szczawiowa ze szczawiu takiego z własnego ogródka jest najpyszniejsza:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Anna169Hosz

    Zatęskniłam za taką zupą, dawno nie jadłam.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ewelina38

    pyszna, już gotowałam w tym roku taką ze świeżego szczawiu :) i jeszcze ją zabielam - tak wolą u mnie
  • 1
    original
    Opublikowano

    BernadettaP

    Dawno nie jadłam szczawiowej...
  • 1
    original
    Opublikowano

    kasienka23

    bardzo lubię zupkę szczawiową, też już robiłam w tym roku :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !