Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa szczawiowa na wędzonych żeberkach

2.0
(2)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

żeberka wieprzowe 10 dag
szczaw 1 słoik
marchewka 2
pietruszka 1
ziemniaki 4

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa szczawiowa na wędzonych żeberkach

Żeberka wieprzowe wędzony zalewamy zimną wodą i stawiamy na mały ogień. Gotujemy ok 40 min. Dorzucamy marchewkę oraz pietruszkę i gotujemy kolejne 40 min. Następnie wrzucamy przyprawy, pokrojone ziemniaki, kostkę rosołową i gotujemy ok 45 min. Gdy ziemniaki zmiękną dodajemy szczaw, zwiększamy ogień i gotujemy ok 10 min. Podawać z połówkami jajka. Można również zabielić śmietaną.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kasienka23 16.07.2012 20:34
bardzo lubię zupkę szczawiową, też już robiłam w tym roku :)
BernadettaP 05.03.2012 07:31
Dawno nie jadłam szczawiowej...
Ewelina38 01.05.2011 22:38
pyszna, już gotowałam w tym roku taką ze świeżego szczawiu :) i jeszcze ją zabielam - tak wolą u mnie
Anna169Hosz 28.11.2010 17:26
Zatęskniłam za taką zupą, dawno nie jadłam.
ben-ka 27.11.2010 11:09
Od razu 5+ szczawiowa ze szczawiu takiego z własnego ogródka jest najpyszniejsza:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak