Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

napoleonka

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

herbatniki 5 op.
mleko 1 l
żółtko jajek 4 szt.
margaryna w kostce 3/4 kost.
cukier 1 szkl.
mąka krupczatka 1 szkl.
cukier waniliowy 1 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: napoleonka

szklankę mleka wymieszać z żółtkami i mąką krupczatką,pozostałe mleko zagotować z cukrem i cukrem waniliowym oraz margaryną jak margaryna się rozpuści to odstawić z ognia,wlać pomalutku masę z krupczatki ciagle mieszając aby nie powstały grudki,herbatniki rozłożyć na blaszce na to położyć lekko przestudzoną masę i jeszcze raz położyć hebatniki.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pajbek 15.02.2014 13:19
Pyszne kawałki :-)
AURELKA 17.08.2013 15:16
szybka wersja
Wacław 08.06.2013 09:49
świetne,uwielbiam takie desery
IKrakowianka 05.05.2013 23:42
uwielbiam :)
Motorek 18.09.2012 12:31
smaczny deser
Seba 09.07.2011 13:31
pycha
Grazyna0211 26.05.2011 07:46
fajny i szybki deser
marchewka 16.02.2011 18:43
Lubię :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak