Sposób przygotowania

Rodzynki skrapiamy rumem ,odstawiamy do namoczenia .Mak płuczemy kilka razy w zimnej wodzie ,zalewamy do poziomu maku i gotujemy na małym ogniu do miękkośc i przez 20 minut.Odcedzamy i mielimy 2 razy przez maszynkę do mięsa.Miksujemy ze śmietanką ,cukrem ,miodem ,sokiem wyciśniętym z pomarańczy i wanilią starta na drobnej tarce.Figi ,migdały i orzechy siekamy ,dodajemy do masy makowej razem z namoczonymi rodzynkami oraz kandyzowaną skórką z pomarańczową .Masę makową starannie mieszamy .Makaron gotujemy w dużej iloci wody z solą .osączamy na sicie i mieszamy z masą makowa .Układamy na talerzu .

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    edyta44

    bardzo dobre
  • 4
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    Ale bomba kaloryczna :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Teresa19

    Fajne.
  • 1
    original
    Opublikowano

    barbara11561

    Uwielbiam takie kluseczki:)
  • 2
    original
    Opublikowano

    smakoszek

    Bomba ,ale jaka wspaniała słodycz,raz kiedyś to nie grzech..:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Kasiax18

    smaczne
  • 1
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    słynne kluski
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wacław

    uwielbiam takie
  • 2
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    pyszny deser
  • 1
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    Może nawt zrobię w tym roku , przywróciłaś mi smaki....
  • 0
    original
    Opublikowano

    Grażyna13

    bardzo lubię :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !