Sposób przygotowania

Jajecznicę robiłam tylko dla siebie. Na łyżce oleju podsmażyć pokrojona dymkę, 10 plasterków kiełbasy chorizo i 3- 4 pomidory suszone pokrojone w paski. Wbić trzy jaja, podsmaży mieszając - tak by jajecznica nie była całkiem ścięta ani sucha (zresztą, jak kto woli:) Na koniec doprawić solą, pieprzem, dodać orzechy, szczypior oraz kiełki. A do tego - najlepiej podać chlebek wieloziarnisty. Pomidory co prawda kupiłam - nie suszyłam, aczkolwiek sama zalałam je gorąca oliwą. Na mały słoiczek (jak od pesto) - 50 g pomidorków, podgrzana (gorąca, nie zagotowana!) oliwa z oliwek (90ml) + olej (60ml), tymianek i pokrojony w paski ząbek czosnku. Słoiczek zamknięty otworzyłam po trzech dniach od przygotowania:)

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    bami

    Chorizo kojarzy mi się z telenowelami, które oglądałam w dzieciństwie :P gdzie można kupić taką kiełbasę? :)
  • 0
    14344131_1175334835846825_6586112930612941972_n
    Opublikowano

    Ewa104

    A mi się kojarzy z pysznym jedzonkiem.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !