Sposób przygotowania

Różyczki kalafiora sparzyć osolonym wrzątku ok.5 min.,lekko podsmażyć na maśle,dodać mleko i gotować ok 6 min,aż kalafio zmięknie.Ugotowanego kalafiora zmiksowć na gładką masę.Odstawić.Z masła i mąki sporządzić białą zasmażkę,ciągle mieszając wlać mleko aż beszamel zgęstnieje,wsypać posiekaną natkę pietruszki i przyprawić.dodać zmiksowany kalafior,jajka i starty ser,dobrze wymieszać,wlać do posmarowanej formy.Formę przykryć woskowym papierem i wstawić do brytfanki z wodą,piec w piekarniku około 40 min w 190,po upieczeniu ciasto wyjąć i podawać.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !