Sposób przygotowania

Z kapusty należy usunąć głąb i wyciąć brzydkie liście. Liście trzeba blanszować pojedynczo. Usuwamy nerw albo delikatnie go rozbijamy tłuczkiem.
Farsz: Filet z kurczaka zmielić maszynką do mięsa. Pieczarki i cebulę pokroić w drobną kosteczkę. Pozostałe warzywa zetrzeć na grubych oczkach. Na patelnię wlać oliwę. Zeszklić cebulkę, dodać warzywa starte i poddusić je razem. Poczekać aż ostygną. Następnie do dużego garnka przełożyć duszone warzywa i mięso, wbić 2 jajka. Przyprawić do smaku i dokładnie wymieszać.
Tak przygotowany farsz zawijamy w liście kapusty.
Gołąbki układamy ciasno w naczyniu żaroodpornym (z pokrywką). Zalać wszystko przygotowanym bulionem z koncentratem pomidorowym.
Przykryć i wstawić do piekarnika na 40 minut w temperaturze 180 stopni.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    zuzanna6

    pomysłowo
  • 1
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    apetyczne
  • 1
    original
    Opublikowano

    agnieszka214

    uweilbiam kapuste
  • 1
    original
    Opublikowano

    Seba

    pycha jedzonko

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !