Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z kapusty pekińskiej z papryczką chilli

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta pekińska 1 główka
pomidory 4 sztuki
jajko 2 sztuki
zielona papryczka chilli 1 strąk
mały majonez 1 słoik
cukier
pieprz
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z kapusty pekińskiej z papryczką chilli

Kapustę dokładnie umyć, oddzielając poszczególne liście, osączyć i poszatkować. Pomidory sparzyć obrać ze skórki i pokroić w niezbyt grubą kostkę. Paprykę umyć i po usunięciu gniazda nasiennego pokroić w cienkie paski. Jajka ugotować na twardo wystudzić, obrać i posiekać. Wszystkie składniki wymieszać z majonezem i przyprawami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak