Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

uszka z grzybami

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczarki 1/2 kg
cebula 1 szt.
masło 2 łyżki
mąka 1/2 kg
jajko 1 szt.
woda 1/2 szkl.
sól szczypta
masło 1/2 kostki
Kucharek 1 łyzka

Przepis i sposób przygotowania na: uszka z grzybami

Pieczarki ugotować i zmielić. Na maśle zeszklić cebulę i dodać pieczarki. Doprawić Kucharkiem. Mąkę jajko,sól i wodę wyłożyć na stolnicę i zarobić ciasto. Wałkować, wykrawać kółka i na każde łyżeczką nakładać farsz. Zlepiać brzegi mocno,żeby się nie rozlepiły podczas gotowania. Ugotować i przełożyć na sito. Roztopić masło i polać ugotowane uszka.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mamusia1 13.07.2013 09:07
pachnie wigilią
Beata73 19.05.2012 16:20
bardzo dobrze pasują do barszczyku
Beata73 19.05.2012 16:20
bardzo dobrze pasują do barszczyku
usmiech 05.01.2012 22:42
muszę spróbować
eli82 20.10.2011 18:28
uwielbiam!
angelika14 08.05.2011 10:44
super pomysł jeszcze takich nie jadłam ale czas spróbować
cukiereczek 18.12.2010 08:50
Rewelacja
cukiereczek 18.12.2010 08:50
Rewelacja

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak