Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Przecier pomidorowy po polsku

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pomidory 5 kg
Liść laurowy suszony Prymat 2 sztuki
łagodna papryka 2 łyżki
cebula
sól 3 łyżki
pieprz 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Przecier pomidorowy po polsku

Pomidory pokroić i gotować pół godziny w płaskim garnku, wlać 2 łyżki wody i gotować jeszcze 20 min. Następnie dodać sól, pieprz, liście laurowe, paprykę i pokrojoną w kostkę cebulę. Gotować następnie 20 min. Przetrzeć przez sito, włożyć do słoiczków, a następnie pasteryzować 10-15 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak