Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto cytrynowe z owocami

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

czerwone porzeczki lub czerwone na pół z czarnymi 20 dkg
jajko 5 szt
cukier puder 25 dkg
cukier waniliowy 1 opakowanie
masło 20 dkg
cytryna 1 szt
mąka 25 dkg
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
lukier
cukier puder 3 łyżki
sok z cytryny 3 łyżki
wrzątek 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto cytrynowe z owocami

Białka jajek ubić na sztywno. Żółtka ubić z cukrami i masłem Dodać startą skórkę i sok z cytryny, mąkę zmieszaną z proszkiem do pieczenia. Na końcu połaczyć z pianą. Ciasto przełożyć do formy i posypać porzeczkami. Piec około 30 minut w dobrze nagrzanym piekarniku. jeszcze gorące ciasto polać lukrem.
Lukier: zmieszać cukier puder z sokiem i wrzątkiem aż do całkowitego połączenia.
Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ziutula
ziutula 22.05.2012 00:46
lubię kwaskowe ciasta

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak