Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Czerwona papryka marynowana z kapustą

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

papryka 30 strąków
kapusta 4-5 główek
sól 5 łyżek
cukier 7 łyżek
ocet winny
Liść laurowy suszony Prymat
ziele angielskie
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Czerwona papryka marynowana z kapustą

Kapustę poszatkować, wymieszać z solą, pieprzem i cukrem. Papryki umyć i po wyjęciu środków napełnić kapustą. Ułożyć w czystych wyparzonych słoikach, przekładając przyprawami korzennymi oraz pozostałą kapustą. Zalać zalewą ugotowaną z równych części wody i octu. Zamknięte słoiki pasteryzować: pierwszego dnia 30 min w temperaturze 100c, drugiego dnia 20 min, w temperaturze 90c.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak