Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ketchup domowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pomidor 3 kg
seler
por
cebula 25 dag
cukier 18 dag
Liść laurowy suszony Prymat 2 sztuki
ocet 1 szklanka
Goździki całe Prymat 10 sztuk
cynamon 1/4 łyżki
ziele angielskie kilka ziaren
papryka czerwona 1 strąk
Papryka słodka mielona Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Ketchup domowy

Wszystkie warzywa pokroić, dusić na małym ogniu, a gdy zmiękną, przetrzeć przez sito. Do przecieru dodać przyprawy korzenne, sól i ocet. Gotować keczup, aż zgęstnieje. Jeśli nie jest przeznaczony do szybkiego zużycia, warto pasteryzować go w niewielkich słoikach.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

SylwiaMagdaSabin 14.10.2011 16:18
ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak