Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krem bombowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 6 sztuk
cukier 10 dag
skórka pomarańczowa smażona
sok z cytryny
Żelatyna wieprzowa Prymat 1 dag
rum 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Krem bombowy

Żółtka ubić z cukrem dodając sok z cytryny i drobno pokrojoną smażoną skórkę pomarańczową. Ubić sztywną pianę z białek, dodać masę z żółtek i lekko mieszając wlać żelatynę napęczniałą w jak najmniejszej ilości wody i rozpuszczoną w odrobinie wrzątku z rumem. Krem wyłożyć do pucharków, przybrać smażoną skórką pomarańczową.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak