Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kugiel z żeberkami

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

żeberka wieprzowe 1 kg
ziemniaki 2 kg
cebula 2 sztuki
pieprz
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Kugiel z żeberkami

Obrane i umyte ziemniaki oraz cebule zetrzeć na tarce, dodać pokrojone na małe kawałki żeberka, przyprawić solą i pieprzem, wymieszać. Włożyć do wysmarowanej tłuszczem żaroodpornego naczynia, wstawić do piekarnika i piec około godziny. Podawać z surówką z kwaszonej lub świeżej kapusty.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak