Sposób przygotowania

Jaja ucieramy na pulchna masę z cukrem. Dodajemy stopniowo margarynę( najlepiej półpłynną- miękką) i ucieramy dalej. Wsypujemy budyń oraz dokładamy serek i mieszamy. Następnie dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem i dwie łyżki ginu. Pieczemy około 60 minut w temp 180 stopni. Z herbaty z cukrem i dwoma łyżkami ginu robimy poncz do nasączenia ciasta moc wg. uznania. Ciasto po ostudzeniu nasączamy.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    halina17

    smaczna
  • 0
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    chciałabym żeby mi się tak babka udała;))
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    traktorek

    pięknie ci wyszła
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wacław

    Ładna i smaczna ta baba jaga !
  • 0
    original
    Opublikowano

    iziona

    Jeszcze serka do babki nie dodawałam ,ale ta wyglada apetycznie.
  • 2
    original
    Opublikowano

    Grazyna0211

    fajny przepis
  • 0
    original
    Opublikowano

    pajbek

    Wygląda super :-)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    kuklik

    śliczna i apetyczna

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !